Skip to main content

Alumnes del col·legi SIL de Barcelona es convertiran en parlamentaris europeus en la cinquena edició del #MEPCatalunya

Entre el 29 i el 31 de gener els alumnes del col·legi SIL es reuniran a Barcelona amb 12 escoles més de Catalunya i Balears per debatre assumptes de l’agenda parlamentària.

  • La sessió catalana del Model de Parlament Europeu ha estat impulsada per la Singularity Foundation i aquest any es consolida amb la seva 5a edició.
  • El desafiament dels fluxos migratoris, la jornada laboral de 32 hores, la desinformació com a atac a la democràcia i el nou Bauhaus europeu seran alguns dels temes que debatran els estudiants, recreant les sessions que es porten a terme al Parlament Europeu.

Barcelona, 23 de gener de 2022.- El Model de Parlament Europeu, format de debat en què estudiants de 16 i 17 anys debaten segons les fórmules emprades al Parlament Europeu, celebra aquest mes de gener la cinquena edició de la fase catalano-balear, prèvia a l’estatal. L’impulsor de la creació d’aquesta fase catalana del certamen és la Singularity Foundation, en col·laboració amb St. Peter’s School i la Universitat Abat Oliba CEU.

El Model de Parlament Europeu, iniciativa creada per la Fundación San Patricio, tracta d’apropar els valors que defineixen el projecte de la Unió Europea, així com el coneixement de les seves institucions. Amb aquest objectiu, es replica el procediment de discussió emprat pel parlamentaris, definits per la co-decisió entre Parlament i Comissió, per arribar a resolucions que afecten temes genuïnament comunitaris.

Així, els estudiants s’agrupen inicialment en quatre comissions, corresponents a un dels següents temes: el desafiament dels fluxos migratoris, la jornada laboral de 32 hores, la desinformació com a atac a la democràcia i el nou Bauhaus europeu (Comissió de Drets Humans, d’Ocupació i Assumptes Socials, de Llibertats Civils, Justícia i Assumptes d’Interior i de Desenvolupament. El treball de les comissions es realitzarà durant els dies 29 i 30 de gener.

El 31 de gener serà el dia en què les comissions exposaran les seves conclusions públicament davant de la resta d’alumnes participants, que en aquest cas s’organitzaran en delegacions territorials, a les quals se’ls assignaran noms de comarques catalanes i mallorquines. Un cop exposades les línies generals de la proposta de la comissió corresponent, les delegacions podran formular comentaris i al·legacions.

Durant aquests debats, els estudiants desenvoluparan i demostraran el seu grau de comprensió del funcionament de les institucions de la UE, dels temes proposats per debatre i les seves habilitats per exposar i defensar els seus punts de vista. Els  alumnes més destacats seran seleccionats per participar en la Sessió Estatal del Model de Parlament Europeu.

Esta web utiliza cookies. Puedes ver aquí la Política de Cookies. Si continuas navegando estás aceptándola.    Ver
Privacidad